Lite om mig och Massage/Laser/Kinesiotejp

Jag heter Thomas Hanzén och har varit ute i arbetslivet ett antal år.

För några års sedan fick jag en chans att förkovra mig ytterligare. Utbildade mig inom Medicinsk Massage Terapi  och Laser Terapi 

Varför jag valde massage och laser beror mycket på att jag även varit fotbollstränare i 15 år. Under den tiden väcktes intresset på hur man kan hjälpa andra med deras muskulära problem, i dagsläget jobbar jag även som idrottsmassör i ett fotbollslag.

Varför Massage?

Massage ger effektiv hjälp vid olika muskulära smärttillstånd. Massagen ökar syretransporten till musklerna och ger en förbättrad funktion och ökad motståndskraft mot belastning. Vid redan uppkomna besvär kan massage påskynda läkning, återhämtning och rehabilitering. Inom Behandlande Massage tar man tag i muskulära problem samt lägger upp en behandlingplan. När det gäller Idrottsmassage så är det en kraftfullare massage på muskler och bindväv samt även i förebyggande syfte.

Varför Laser?

Lasern påskyndar kroppens egna läkeprocess och tillför energi till mitokondrien (cellens kraftverk) Samt är laser bra för muskulära problem som kan vara svåra att komma åt. Är också  smärtstillande och inflammationshämmande i leder, muskler och senor. 

 

Ex. Rygg, axlar, knän, tennis/golfarmbågar, idrottsskador, vissa reumatiska problem och artros (smärtlindring) 

Varför Kinesiotejp?

Kinesiotejpning används främst i förbindelse med rehabilitering och vid ömhet i muskler och senor, där tejpen ger extra stöd, värklindring och stabilitet utan att det påverkar rörelsemönster eller blodcirkulation. Kinesiotejpen används också som en skadeförebyggande metod, då tejpen kan användas till att hålla leder på plats så att man undgår skadliga och extrema positioner

 

 


Dela den här sidan